Καλώς ήρθατε στο ασύγχρονο υλικό μελέτης του Κέντρου Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το υλικό εστιάζει στον Σχεδιασμό Μαθήματος και στα Στυλ Mάθησης & Διδασκαλίας σε Σχολές Μηχανικών. Το υλικό θα το βρείτε παρακάτω σε ενότητες, είναι οργανωμένο σε 4 εβδομάδες μελέτης (1: εισαγωγικά για τον σχεδιασμό, 2: εποικοδομητική ευθυγράμμιση, 3: μαθησιακοί στόχοι & αποτελέσματα, 4: στυλ μάθησης & διδασκαλίας σε σχολές μηχανικών) και συνοδεύεται από βίντεο, κείμενα, συνδέσμους, συζήτηση, ερωτηματολόγιο και ασκήσεις. Απευθύνεται στο τακτικό και έκτακτο ακαδημαϊκό προσωπικό. Οι συμμετέχοντες/ουσες που θα το ολοκληρώσουν επιτυχώς θα λάβουν αυτόματα μέσω eClass Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης.
Για την κριτική ανάγνωση του υλικού ευχαριστούμε την Καθηγήτρια του ΑΠΘ κ. Μαρία Παυλή-Κορρέ - Συντονίστρια & Μέλος ΣΕΠ της Θεματικής Ενότητας "Εκπαίδευση Ενηλίκων - ΕΚΕ51" του ΕΑΠ, καθώς επίσης και την Διδάκτορα κ. Πιέρα Λευθεριώτου, Βοηθό Συντονίστρια και μέλος ΣΕΠ της Θεματικής Ενότητας "Εκπαίδευση Ενηλίκων - ΕΚΕ51" του ΕΑΠ. Για την τεχνική υποστήριξη ευχαριστούμε τον κ. Ανδρέα Σαμαρά, Administrator της πλατφόρμας eClass στο Πολυτεχνείο Κρήτης.
Το Γραφείο (ΓΡΑ.ΔΙ.Μ.) και νυν Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΜA.) του Πολυτεχνείου Κρήτης εντάχθηκε στις 11.5.2022 στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 του Ε.Π. ΑΝΑΔ-ΕΔΒΜ (κωδ. ΟΠΣ/MIS 5162393) που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κονωνικό Ταμείο). Το Κέντρο εποπτεύεται από τον εκάστοτε Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και εντάσσεται διοικητικά στη Διεύθυνση Ακαδημαϊκών Θεμάτων, βάσει του ΦΕΚ ίδρυσής του (ΦΕΚ 1829, τ. Β', 14.4.2022) και του ΦΕΚ 5064, τ. Β, 11.08.2023.
Το Κέντρο έχει ως στόχο την προώθηση της Πανεπιστημιακής Παιδαγωγικής μέσω δράσεων που στοχεύουν στη δημιουργία μιας κοινότητας μάθησης, καινοτομίας και συνεχούς βελτίωσης του διδακτικού έργου, υποστηρίζοντας τους/τις διδάσκοντες/ουσες στο να ανταλλάσσουν και να δημιουργούν καλές πρακτικές μάθησης και διδασκαλίας, να καταγράφουν τις ανάγκες τους, να αναστοχάζονται, να αναπτύσσουν σύγχρονες και αποτελεσματικές εκπαιδευτικές δράσεις, με την αξιοποίηση και των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας κατά τη διδασκαλία, προκειμένου να δημιουργούν περιβάλλοντα που διευκολύνουν και στηρίζουν τη μάθηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Copyright 2022 ΓΡΑ.ΔΙ.Μ. Πολυτεχνείου Κρήτης
